Έυα
Ζήκου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος - Ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές - Παιδική Παχυσαρκία - Παθολογικές Καταστάσεις
ΖΗΚΟΥ ΕΥΑ
Καράγιωργα Σάκη 15, Γλυφάδα, 16675, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
ΖΗΚΟΥ ΕΥΑ Καράγιωργα Σάκη 15, Γλυφάδα, 16675, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 60 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -

Σπουδές:

Η Εύα Ζήκου είναι PhDc, MSc Πτυχιούχος Διαιτολόγος–Διατροφολόγος, απόφοιτος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Κλινικής Διατροφής, όπου φοίτησε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Ειδικεύεται σε κλινικά περιστατικά (σακχαρώδης διαβήτης, δυσλιπιδιαμίες, νεφρική ανεπάρκεια, γαστρεντερικές διαταραχές). Από το 2011 διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο στη Γλυφάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με βάση τη διατροφική αντιμετώπιση των διατροφικών διαταραχών από τον Εθνικό Οργανισμό Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας-NCFED. Ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, ξεκίνησε η ουσιαστική της ενασχόληση με τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με την έναρξη του διδακτορικού της στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ). Είναι Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια Διατροφής από το 2007. Συμμετέχει σε εκστρατείες για την ενημέρωση ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενημέρωση παιδιών σε θέματα διατροφής σε δήμους-σχολεία των νοτίων προαστίων. Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Στόχος των προγραμμάτων διατροφής είναι η υιοθέτηση μίας καινούργιας διατροφικής συμπεριφοράς που στόχο έχει την ισορροπία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Το πρόγραμμα διατροφής προσαρμόζεται στην καθημερινότητα του ατόμου και όχι το αντίθετο με εύκολες και πρακτικές λύσεις για την προσαρμογή του οργανισμού σε μία νέα διατροφική κατάσταση.
  • Εξατομικευμένα Προγράμματα διατροφής για
  • ◦Παιδική - Εφηβική - Ενήλικη Παχυσαρκία
  • ◦Διατροφικές Διαταραχές (Νευρική Ανορεξία, Νευρική Βουλιμία, Αδηφαγική Διαταραχή)
  • ◦Παθολογικές Καταστάσεις (σακχαρώδης διαβήτης Ι & ΙΙ, δυσλιπιδαιμίες, υπερ & υποθυρεοειδισμός, υπέρταση, παθήσεις του εντέρου (νόσος crohn,), παθήσεις των νεφρών κ.λπ.
  • ◦Αθλητές (αύξηση μυϊκής μάζας)
  • ◦Εγκυμοσύνη - Θηλασμό - Κλιμακτήριος
  • ◦Παρακολούθηση ασθενών με επεμβάσεις παχυσαρκίας (προεγχειρητική και μετεγχειρητική παρακολούθηση)

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00πμ έως 21:00μμ


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook