Νικόλαος
Τσαπτσίνος

Αλλεργιολόγος
Τσαπτσίνος Νικόλαος Ι.
2ας Μεραρχίας 26, Πειραιάς, 18535, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Τσαπτσίνος Νικόλαος Ι. 2ας Μεραρχίας 26, Πειραιάς, 18535, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: 50 ευρώ
Προσωπικό μήνυμα
Υπάρχει και ιατρείο στην Αθήνα το οποίο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 17:00-20:00 κατόπιν ραντεβού επι της Λ. Κηφισίας περιοχή Αμπελόκηποι ( πλησίων μετρό στάσης Πανόρμου)

Σπουδές:

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1981. Έλαβα την ειδικότητα της Αλλεργιολογίας το 1990. Αλλεργιολόγος ενηλίκων και παίδων.

Εμπειρία:

Ασκώ την ειδικότητα της αλλεργιολογίας από το 1990, όταν και αποχώρησα από το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Έχω εκπαιδευτεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγ.Σοφία, στο Νοσοκομείο Συγγρού, στον Ευαγγελισμό αλλά και στο Σωτηρία.Διατηρώ το ιατρείο της Αθήνας επί της Κηφισίας 69 στους Αμπελόκηπους, από το 1990, καθώς και είχα δημιουργήσει με άλλους αλλεργιολόγους το Αλλεργιολογικό Κέντρο Πειραιά επί της ΙΙ Μεραρχίας 26 & Καραΐσκου από το 1991, μέχρι και το 2006. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν και τα δύο ιατρεία, Αθήνας και Πειραιά, υπό την ευθύνη μου.Ασχολούμαι με την αλλεργία σε ενήλικες και παιδιά (στα οποία, εφ’όσον παρίσταται ανάγκη, γίνονται τα δερματικά αλλεργικά test, από πολύ μικρή ηλικία), και ειδικότερα με το αλλεργικό-βρογχικό άσθμα, την αλλεργική ρινίτιδα και επιπεφυκίτιδα αλλά και τα δερματικά νοσήματα (κνίδωση, αγγειοοίδημα, αλλεργικό έκζεμα, και δερματίτιδες εν γένει). Επίσης ασχολούμαι με τη φαρμακευτική αλλεργία, τα προγράμματα πρόκλησης (π.χ. τοπικά αναισθητικά, φλουοροσκεΐνη, αντιβιώσεις, κλπ.), τις τροφικές αλλεργίες (π.χ. περιστατικά αλλεργίας σε γάλα, ξηρούς καρπούς κλπ.), καθώς και με τη σοβαρότερη μορφή αυτών, τη συστηματική αναφυλαξία. Φυσικά, αναλαμβάνω και αλλεργίες σε τσιμπήματα εντόμων (π.χ. μέλισσες, σφήκες, κ.ά.), και φυσικές αλλεργίες (π.χ. αλλεργίες σε ζέστη, κρύο, ήλιο, άσκηση, κλπ.).

   Στα 25 χρόνια της άσκησης της ειδικότητος, έχω κάνει χιλιάδες αλλεργικά test και ανοσοθεραπείες (ενέσιμες και υπογλώσσιες), όσον αφορά το αλλεργικό-βρογχικό άσθμα και τη ρινίτιδα, με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Προσοχή: βελτιώνουμε τα συμπτώματα της αλλεργίας (κατά 80%), δεν εκριζώνουμε - μέχρι στιγμής ακόμη, τα αίτια.  

Συνέδρια:

Συμμετοχές σε πολλά Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια Συνέδρια.

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά.

Μέλος Συλλόγων:

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και κλινικής Ανοσολογίας μέλος της Ελληνικής Αλλεργιολογικής εταιρείας, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αλλεργιολόγων.

Συμβεβλημένα Ασφαλιστικά Ταμεία:

Συνεργασία με νοσοκομεία:

Συνεργασία με ιδιωτικά νοσοκομεία όπως τη Βιοκλινική Αθηνών (πρώην Γενική Κλινική) και τη Βιοκλινική Πειραιά (και τα δύο του ομίλου Βιοϊατρικής), το Ιατρικό Παλαιού Φαλήρου.

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • •Αλλεργιολογικός Έλεγχος (αλλεργικά - δερματικά test)
  • Αλλεργικές Αντιδράσεις (αναπνευστική αλλεργία – αλλεργική ρινίτιδα, αλλεργικό άσθμα, αλλεργική επιπεφυκίτιδα, τροφική αλλεργία, φαρμακευτική αλλεργία, αλλεργίες εντόμων, φυσικές αλλεργίες)
  • •Δερματικές Αλλεργίες (έκζεμα, δερματίτιδα εξ επαφής)

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα: απόγευμα 17.30μμ - 19.30μμ Τετάρτη: πρωί 11.00πμ - 13.00μμ & απόγευμα 17.30μμ - 19.30μμ Έχει συμπληρώσει το πλαφόν του ΕΟΠΥΥ, για τον τρέχοντα μήνα.

Τιμοκατάλογος:

Αλλεργικά τεστ (skin prick test) θα κοστίζουν 3€ το ένα και τα (skin patch test) 5€ το ένα.

Σημαντικές πληροφορίες:

Συμμετέχω σε διάφορες ενημερωτικές εκπομπές, εφημερίδες και περιοδικά ως Αλλεργιολόγος Ιατρός.



Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook