Λένια
Θεοδώρου

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια MSc - Δυνητικές Κοινότητες
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΕΝΙΑ
Μερκούρη Μελίνας 12Α, Νέο Ηράκλειο, 14121, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΕΝΙΑ Μερκούρη Μελίνας 12Α, Νέο Ηράκλειο, 14121, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 50 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: 50 ευρώ
Προσωπικό μήνυμα
"Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούν να λυθούν στο ίδιο επίπεδο σκέψης που βρισκόμασταν όταν τα δημιουργήσαμε. Albert Einstein" Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις και να δεις πλευρές του εαυτού σου που μέχρι τώρα αγνοούσες ή έχεις παραμελήσει, να ξεδιπλώσεις όλο το εύρος των δυνατοτήτων σου, να ερευνήσεις τον τρόπο που σχετίζεσαι με τον εαυτό σου και τους άλλους.

Σπουδές:

Πτυχίο Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόγραμμα Ψυχολογίας του τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών.
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολογίας, ”Δυνητικές Κοινότητες: Κοινωνιοψυχολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές εφαρμογές” 
"Γίγνεσθαι" Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας, εκπαίδευση στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία.

Εμπειρία:

Παράλληλα με την παροχή ψυχολογικών-συμβουλευτικών υπηρεσιών, από το 2006 εργάζομαι και ως κοινωνική ψυχολόγος και επικοινωνιολόγος, με έμφαση στις ομάδες, τον τρόπο δομής και λειτουργίας τους, τη χρήση των Νέων Μέσων στην επικοινωνία και λειτουργία των ομάδων και τις Δυνητικές Κοινότητες του Διαδικτύου. 
Σε συνεργασία με συνάδελφο συντονίζουμε ομάδες ψυχοθεραπείας, βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια και θεραπεία ζεύγους. 
Η θεραπευτική μου προσέγγιση βασίζεται στην υπαρξιακή ψυχολογία. Επιπλέον ασχολούμαι στοχευμένα με θέματα που αφορούν τη δυνητική πραγματικότητα, την παρουσία μας και την ταυτότητα που προβάλουμε στον κυβερνοχώρο και τις δυσκολίες που ενδέχεται να μας δημιουργεί.  

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Theodorou, L. & Sirmakessis, S. (2009). Advergames’ content analysis: applying a methodological toolkit based on ludolgy principles.Proceedings of the WebSci'09: Society On-Line
Μελέας,Γ & Θεοδώρου, Λ. (2008) "Εθνικές εκλογές 2007: Ανάλυση στρατηγικής επικοινωνίας και διαφήμισης των κοινοβουλευτικών κομμάτων". Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα 2007, Ινστιτούτο VPRC, Σαββάλας

Συνέδρια:

WebSci'09: Society On-Line

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Ομαδική Ψυχοθεραπεία
  • Θεραπεία Ζεύγους
  • Ψυχοθεραπεία Online
  • Ατομική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων
  • Δεξιότητες επικοινωνίας για ομάδες και ζευγάρια
  • Συμβουλευτική γονέων σε θέματα διαδικτύου
  • Ορθή χρήση διαδικτύου
  • Διαχείριση τραυματικών διαδικτυακών εμπειριών εφήβων-ενηλίκων
  • Ενοποίηση δυνητικής-πραγματικής ταυτότητας

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινές απογεύματα και Σάββατο πρωί κατόπιν ραντεβού.

Τιμοκατάλογος:

Ενδεικτικά: Ατομική Ψυχοθεραπεία- 40 ευρώ η συνεδρία Ομαδική Ψυχοθεραπεία-80 ευρώ το μήνα Θεραπεία Ζεύγους- 80 ευρώ η συνεδρία (1,5 ώρα με δύο θεραπευτές) Ωστόσο οι τιμές διαμορφώνονται πάντα μετά από συνεννόηση με τον ενδιαφερόμενο και τη διερεύνηση των αναγκών και των δυνατοτήτων του.

Σημαντικές πληροφορίες:

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου Αρ.Αδ. 6487/04


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook