Κάρολος
Πούχνερ

Ειδικός Παθολόγος
Πούχνερ Κάρολος - Φίλιππος Β.
Δημητρακοπούλου Ν. 130, Αθήνα - Κουκάκι, 11741, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Πούχνερ Κάρολος - Φίλιππος Β. Δημητρακοπούλου Ν. 130, Αθήνα - Κουκάκι, 11741, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 30 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: 30 ευρώ
Προσωπικό μήνυμα
Κύριο μέλημά μου είναι η παροχή ολιστικής πρωτοβάθμιας φροντίδας με επίκεντρο τον ασθενή, καθώς αυτή αποτελεί και την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της όποιας επιμέρους ιατρικής παρέμβασης και πράξης. Η ιατρική μου προσέγγιση δίνει έμφαση στην ενδυνάμωση, ενημέρωση και ενεργοποίηση του ασθενούς καθώς και στην οικοδόμηση μιας ειλικρινούς σχέσης γιατρού-ασθενούς, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εξεύρεση εξατομικευμένων λύσεων και ο από κοινού ορισμός θεραπευτικών στόχων, πάντα στα πλαίσια των κατευθυντηρίων οδηγιών και κανόνων της σύγχρονης Ιατρικής Επιστήμης.

Σπουδές:

Ο κ. Κάρολος Φίλιππος Πούχνερ είναι Ιατρός Παθολόγος, πτυχιούχος του Ιατρικού Πανεπιστημιού της Βίεννης (Medizinische Universität Wien), Αυστρίας, από το 2005. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου «Διεθνής Υγεία» (Master of Science in International Health) και Διπλώματος στην Τροπική Ιατρική και Δημόσια Υγεία (Diploma in Tropical Medicine and Public Health) από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Charité Universitätsmedizin Berlin). Επίσης είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Φραϊμπουργκ (Albert-Ludwigs-Universität, Medizinische Fakultät), Γερμανίας, από το 2010.  

Εμπειρία:

Έχει ολοκληρώσει την ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας (2013) σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Βερολίνου, Γερμανίας, και εργάζεται χωρίς διακοπή από το 2006 σε διάφορους τομείς της κλινικής Ιατρικής, της Δημόσιας και Διεθνούς Υγείας. Ως παθολόγος έχει μετεκπαιδευτεί και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην διάγνωση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση χρόνιων νοσημάτων όπως Σακχαρώδης Διαβήτης, Υπέρταση, Υπερλιπιδαιμίες, Παθήσεις του Θυροειδούς, Ηπατοπάθειες, καθώς και σε θέματα Ταξιδιωτικής Ιατρικής και Τροπικών Νοσημάτων.

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Το επιστημονικό-ερευνητικό πεδίο τoυ αφορά την Κοινοτική και Δημόσια Υγεία, την Πολιτική της Υγείας, την Επιδημιολογία, τη Τροπική, Μεταναστευτική και Ανθρωπιστική Ιατρική καθώς και τη Διεθνή και Παγκόσμια Υγεία. Έχει 10 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 6 εργασίες σε Διεθνή Συνέδρια και συγγραφή 1 κεφαλαίου σε συλλογικό τόμο, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα ευρωπαϊκα και διεθνή συνέδρια και μετεκπαιδεύσεις πάνω στη Τροπική Ιατρική, τη Φυματίωση, τη Κοινοτική Υγεία, τις Παραμελημένες Τροπικές Ασθένειες, τη Διεθνή και Παγκόσμια Υγεία, καθώς και την Υγεία Μεταναστών και Προσφύγων.Ο κύριος Πούχνερ έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων (εκπαίδευση φοιτητών Ιατρικής, μεταπτυχιακών φοιτητών και επαγγελματιών υγείας). Από το 2015 διδάσκει ως εξωτερικός συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό  «Διεθνής Υγεία» (Master of Science in International Health) του Ιατρικού Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος ο κ. Πούχνερ, ορίστηκε πρόσφατα, υπεύθυνος διδάσκων της ενότητας «Μετανάστευση και Υγεία» του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία και Πολιτική της Υγείας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ξένες γλώσσες:

Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά.

Μέλος Συλλόγων:

Ο Κάρολος Φίλιππος Πούχνερ είναι μέλος της Γερμανικής Παθολογικής Εταιρίας (DGMI), της Γερμανικής Εταιρίας Τροπικής Ιατρικής και Διεθνούς Υγείας (DTG) και ενεργό μέλος όμαδων εργάσιων του Συνασπισμού κατά της Ασθένειας Chagas (Chagas Coalition) και του Γερμανικού και του Διεθνούς Δικτύου ΜΚΟ κατά των Παραμελημένων Τροπικών Ασθενειών (DNTDs).

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Κλινική εξέταση
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  • Χορήγηση βεβαιώσεων
  • Συμβουλευτική στη ταξιδιωτική ιατρική
  • Εκπαίδευση διαβητικού ασθενή
  • Ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων/εξετάσεων

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή 10:00πμ - 22:00μμ, Τετάρτη και Σάββατο 10:00πμ - 14:00μμ, Πέμπτη 16:00μμ - 22:00μμ

Τιμοκατάλογος:

- Πλήρης επίσκεψη: κλινική εξέταση, εκτίμηση ιατρικού φακέλου, συνταγογράφηση φαρμάκων, παραπομπή σε άλλες ειδικότητες/διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική/εκπαίδευση ασθενούς, καθορισμός θεραπευτικών στόχων/ραντεβού επανεκτίμησης: 30 ευρώ. - Επίσκεψη για συνταγογράφηση φαρμάκων/εξετάσεων: 10 ευρώ. - Επίσκεψη για χορήγηση βεβαιώσεων: 10 -20 ευρώ.


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook