Μαρία
Μάνη

Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος
Μάνη Μαρία
Τερψιχόρης 11, Χαλάνδρι, 15232, ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέχεται η δυνατότητα κατ’οίκον επισκέψεων.
FB Share
Μάνη Μαρία Τερψιχόρης 11, Χαλάνδρι, 15232, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 40 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: 30 ευρώ
Προσωπικό μήνυμα
Έχετε βήχα που σας ταλαιπωρεί πάνω από 20 μέρες; Έχετε δύσπνοια όταν βαδίζετε γρήγορα σε επίπεδο έδαφος ή ανεβαίνετε δύο ορόφους; Μήπως είστε καπνιστής και το κοινό κρυολόγημα σας ταλαιπωρεί περισσότερο από δύο εβδομάδες, με πολλά πτύελα και δύσπνοια; Εχετε σκεφτεί να διακόψετε το κάπνισμα; Ροχαλίζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξυπνάτε κουρασμένος; Σας παίρνει ο ύπνος όταν διαβάζετε ένα βιβλίο ή παρακολουθείτε τηλεόραση; Σας ταλαιπωρούν οι αλλεργίες της άνοιξης και νιώθετε σφίξιμο στο στήθος και "σφύριγμα" στην αναπνοή; Εχετε σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια και χρειάζεστε οξυγονοθεραπεία; Παρουσιάζετε δυσκολία στη διαχείριση των βρογχικών σας εκκρίσεων ή πάσχετε από σοβαρό χρόνιο νόσημα και χρειάζεστε κατ'οίκον θεραπεία; Ο πνευμονολόγος μπορεί να διαγνώσει, να αντιμετωπίσει, να θεραπεύσει όλα τα παραπάνω!

Σπουδές:

  • Ολοκλήρωση εξειδίκευσης στην Εντατικολογία (2011)

  • Ολοκλήρωση ειδικότητας Πνευμονολογίας (2009)

  • Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθήνας (1999)

  • Πτυχίο Ακτινολογίας ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας (1992)

Εμπειρία:

  • Η γιατρός Μαρία Μάνη απέκτησε την ειδικότητα της Πνευμονολογίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (Β Πνευμονολογική Κλινική, Β Παθολογική Κλινική και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας). Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας της απέκτησε εμπειρία στην παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών με βρογχικό άσθμα και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια συμμετέχοντας στο εξωτερικό ιατρείο άσθματος και ΧΑΠ. Εργάστηκε στο βρογχολογικό εργαστήριο συμμετέχοντας στη διενέργεια βρογχοσκοπήσεων και παρακολούθησε τις εργασίες του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.Τέλος, συμμετείχε ενεργά στη θεραπεία και παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα και κυστική ίνωση.

  • Εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής της απέκτησε εμπειρία στην αντιμετώπιση και θεραπεία βαρέως πασχόντων ασθενών, καθώς και στην παρακολούθηση χρονίως πασχόντων ή μόνιμα κατακεκλιμένων ασθενών, ασθενών με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια, ασθενών που παρουσιάζουν αδυναμία διαχείρισης των βρογχικών τους εκκρίσεων, ασθενών με προσωρινή τραχειοστομία, κατά την έξοδο τους από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή την Κλινική του Νοσοκομείου.Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στη ΜΕΘ του Σιμανογλείου Νοσοκομείου, νοσηλεύτηκε μεγάλος αριθμός ασθενών με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της γρίπης Η1Ν1.

  • Σημαντική εμπειρία απέκτησε εργαζόμενη ως επικουρική Επιμελήτρια Β στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Συνέδρια:

  • 20 συμμετοχές σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια της Ελληνικής Βρογχολογικής εταιρείας, της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Κλινικών Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημαικών Νοσοκομείων, ACLS.

  • Πάνω από 20 συμμετοχές σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Διεθνή Συνέδρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας.

  • Συμμετοχή με 4 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια και με 3 άρθρα σε ελληνικά περιοδικά.

Ξένες γλώσσες:

  • Αγγλικά (πολύ καλά)

  • Γαλλικά (αρκετά καλά)

Μέλος Συλλόγων:

  • Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

  • ERS (Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία)

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

-Σπιρομέτρηση προ και μετά βρογχοδιαστολής, μέγιστος εκούσιος αερισμός -Οξυμετρία -Διερεύνηση χρόνιου βήχα  -Διερεύνηση δύσπνοιας -Διάγνωση, παρακολούθηση και εξατομικευμένη θεραπεία ΧΑΠ και άσθματος -Προεγχειρητικός έλεγχος -Ελεγχος φυματίωσης -Διάγνωση και θεραπεία λομώξεων αναπνευστικού συστήματος -Κατ'οικον επίσκεψη και παρακολούθηση χρονίως πασχόντων ασθενών

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα -Παρασκευή10:00πμ-13:00μμ Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη 17:30μμ-20:30 μμ κατόπιν ραντεβού


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook