Ελένη
Λαζαράτου

Παιδοψυχίατρος
Λαζαράτου Ελένη Π.
Μέτωνος 32, Χολαργός, 15561, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
Λαζαράτου Ελένη Π. Μέτωνος 32, Χολαργός, 15561, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 45 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -

Σπουδές:

Η Ελένη Λαζαράτου είναι  Παιδοψυχίατρος, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ειδικεύθηκε  στην Ψυχιατρική και στην συνέχεια στην Παιδοψυχιατρική στην Γαλλία (Πανεπιστήμιο Paris XIII, Καθηγ. S. Lebovici) Στην Γαλλία όπου παρέμεινε επί οκταετία,  έλαβε θέσεις ευθύνης επιμελητού (Medecin Resident Etranger) στο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο Alfred Binet, και βοηθού καθηγητού (Assistant Etranger) στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie, Paris VI.

Εμπειρία:

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής, που ανήκει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διατηρεί ιδωτικό ιατρείο με συνεργάτες παιδοψυχολόγο, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή.

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Στον εκπαιδευτικό-διδακτικό τομέα η δραστηριότητα της  εκτείνεται σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο των φοιτητών της Ιατρικής και των ειδικευομένων στην Παιδοψυχιατρική και την Ψυχιατρική, των ιατρών άλλων ειδικοτήτων, καθώς και των σπουδαστών άλλων επαγγελμάτων υγείας.

 Έχει υπό την επίβλεψη της 3 διδακτορικές διατριβές και 7 μεταπτυχιακές εργασίες με ποικίλα αντικείμενα , που εντάσσονται στο πεδίο της παιδοψυχιατρικής.  

Σε ερευνητικό επίπεδο συμμετέχει σε πολυκεντρικά διεθνή ερευνητικά προγράμματα που αφορούν την παιδοψυχιατρική.

Συνέδρια:

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ανακοινώσεις ή ως πρόεδρος στρογγυλών τραπεζιών.  ΄Εχει δώσει  12  ομιλίες κατόπιν προσκλήσεως στο εξωτερικό  και  60  στην Ελλάδα.

Έχει οργανώσει  12 επιστημονικές  ημερίδες- συνέδρια στην Ελλάδα  και 1 διεθνές συνέδριο.  Έχει συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή  45 Ελληνικών και διεθνών συνεδρίων

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά,  Γαλλικά

Μέλος Συλλόγων:

Είναι μέλος  Ελληνικών και Διεθνών Επιστημονικών Ενώσεων και  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Association Européene de Psychopathologie de l’ Enfant et de l’ Adolescent.

Σημαντικές πληροφορίες:

Οι δημοσιεύσεις της περιλαμβάνουν 35 πλήρη ξενόγλωσσα άρθρα, 45 ελληνικά και  64 κεφάλαια σε βιβλία.  Είναι επίσης  συγγραφέας δύο βιβλίων στη Γαλλική γλώσσα  και τεσσάρων στην Ελληνική

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρισιάνος το βινβλίο της "Γονείς και Παιδιά.  Υπευθυνότητα-Κατανόηση-Αγάπη"



Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook