Βαρβάρα
Καραγιαννίδου

Διατροφολόγος - Εξατομικευμένα Διατροφικά Προγράμματα Παθολογικών & Φυσιολογικών Καταστάσεων
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
Πασαλίδη Γιάννη 65, Καλαμαριά, 55132, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
FB Share
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ Πασαλίδη Γιάννη 65, Καλαμαριά, 55132, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: -,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -

Σπουδές:

Η Βαρβάρα Καραγιαννίδου αποφοίτησε με βαθμό Άριστα από το τμήμα Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Master of Medical Science στη Διατροφή του Ανθρώπου από το Πανεπιστήμιο του Sheffield της Αγγλίας. Στη διάρκεια των σπουδών στην παραπάνω σχολή, επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στη μελέτη της παχυσαρκίας. Επιπλέον, απέκτησε παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές γνώσεις φοιτώντας στην Παιδαγωγική Τεχνολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.Το 1997, ξεκίνησε στην Καλαμαριά τη λειτουργία πρότυπου διαιτολογικού γραφείου, καινοτόμου για την εποχή εκείνη, το οποίο λειτουργεί με επιτυχία, μέχρι και σήμερα. Ενημερώνεται μέσω συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη της Διατροφής. Είναι ενεργό μέλος της Εταιρείας Διατροφολόγων Ηνωμένου Βασιλείου (Nutrition Society), της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων Ελλάδος.

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Εβδομαδιαία προσωπική παρακολούθηση, με επανέλεγχο των μετρήσεων βάρους και λίπους - ανανέωση του προγράμματος διατροφής - ψυχολογική ενθάρρυνση.
  • Διατροφική εκπαίδευση, με στόχο την εκμάθηση σωστών διατροφικών συνηθειών κι έτσι τη ρύθμιση του βάρους και τη βελτίωση της υγείας.
  • Σύνταξη διατροφικών προγραμμάτων. Μετά από λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού και μελέτη των διατροφικών συνηθειών (ώρες γευμάτων, προσωπικές διατροφικές προτιμήσεις κ.λπ.), καθώς και της καθημερινής ζωής (ωράριο εργασίας, ταξίδια, κοινωνική ζωή κ.λπ.) συντάσσει η ίδια εξατομικευμένα διαιτολογικά προγράμματα για:
  • Παιδιά (ρύθμιση βάρους - βελτίωση της ανάπτυξης μέσω της διατροφής).
  • Εγκυμοσύνη - Θηλασμός - Εμμηνόπαυση (ρύθμιση βάρους - κάλυψη αυξημένων αναγκών σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά).
  • Αθλητές (βελτίωση απόδοσης μέσω διατροφής).
  • Διατροφικές Διαταραχές (Νευρική Βουλιμία, Νευρική Ανορεξία, Επεισοδιακή Υπερφαγία, Ορθορεξία).
  • Κλινικές παθήσεις (Καρδιαγγειακές ασθένειες, υπερχοληστεριναιμία, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, αναιμία, διαταραχές θυρεοειδούς αδένα, ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, έλκος, καρκίνος κ.λπ.)


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook