Ειρήνη Χ.
Δρ. Παντελίδη

Η Πρώτη Επίσκεψη - Γνωριμία με το Θεραπευτικό Μοντέλο Είναι Δωρεάν
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ X. ΕΙΡΗΝΗ Δρ.
Πεζοπούλου 3, κοντά στον σταθμό Πανόρμου, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11526, ΑΤΤΙΚΗΣ
FB Share
ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ X. ΕΙΡΗΝΗ Δρ. Πεζοπούλου 3, κοντά στον σταθμό Πανόρμου, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11526, ΑΤΤΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 60 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: 60 ευρώ
Προσωπικό μήνυμα
Απόφοιτος ψυχολογίας και κοινωνιολογίας (BSc Hons Derby University). Μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική (MSc Hull University). Μεταπτυχιακό στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία (MSc Derby University). Εξειδίκευση στη μέθοδο EMDR (για μετατραυματικό στρες). Διδάκτωρ και κλινική λέκτορας Πανεπιστημίου Derby και Hull στη Βρετανία. Εισηγήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα διαπραγμάτευσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνων (ΑΣΟΕΕ).

Σπουδές:

Η Ειρήνη Παντελίδη έζησε 15 χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της και απέκτησε μακροετη διδακτική και κλινική εμπειρία στον τομέα της ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

Απέκτησε ένα πτυχίο στη ψυχολογία & κοινωνιολογία (Πανεπιστήμιο Derby), ένα μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική (Πανεπιστήμιο Hull) και ένα δεύτερο μεταπτυχιακό στη γνωστική συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο Derby), καθώς επίσης ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στη μέθοδο EMDR που εξειδικεύεται στην επίλυση του μετατραυματικου στρες. Το 2014 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της έρευνα με θέμα την χαμηλή αυτοπεποίθηση και την τελειομανία.

Με την έναρξη του διδακτορικού της, σε ηλικία 24 ετών, αναγνωρίστηκε κλινική λέκτορας στο τμήμα κοινωνικών επιστημών και ψυχοθεραπείας του πανεπιστημίου Derby και του πανεπιστημίου Hull όπου δίδασκε γνωστική συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική ψυχολογία για 8 χρόνια. 

Εμπειρία:

Ταυτόχρονα με την ακαδημαϊκή της καριέρα απέκτησε εκτενή κλινική εμπειρία δουλεύοντας ως ψυχοθεραπεύτρια από το 2001 με παιδιά/εφήβους και ενήλικες στην επίλυση  περιστατικών άγχους, κατάθλιψης, μετατραυματικου στρες, συναισθηματικών διαταραχών, διατροφικών διαταραχών, κρίσεις πανικού κα. Συνεργάστηκε με τον δημόσιο τομέα και το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας καθώς επίσης και με τον ιδιωτικό τομέα σε συνεργασία με  ιατρεία και κέντρα ψυχοθεραπείας.

Επίσης ήταν επιστημονικός συνεργάτης σε ασφαλιστικές εταιρίες παρέχοντας υπηρεσίες σε θύματα δυστυχημάτων για την επίλυση μετατραυματικού στρες. 

Τον Σεπτέμβριο του 2011 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνεργάζεται με τον πανελλήνιο σύλλογο Φροντίδα, έχει ιδιωτικό γραφείο και είναι καθηγήτρια στο πρόγραμμα γνωστικής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας στο Mediterranean College  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Derby. Απο το 2014 ειναι εισηγήτρια σε μεταπτυχιακό προγραμμα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνων (ΑΣΟΕΕ). 

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

  • Διπλωματική εργασία για το μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική με θέμα την ψυχοθεραπεία μέσω Internet.
  • Διπλωματική εργασία για το μεταπτυχιακό στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία με θέμα εθιστικές συμπεριφορές -παθολογική χρήση του Internet.
  • Διδακτορική διατριβή με θέμα τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και την τελειομανία-εφαρμογή δικού της θεραπευτικού μοντέλου με επιτυχία σε 35 περιστατικά. 

Ξένες γλώσσες:

  • Αγγλικά & Ελληνικά άπταιστα
  • Ιταλικά μέτρια
  • Γερμανικά ελάχιστα

Μέλος Συλλόγων:

  • Αναγνωρισμένη από τον Βρετανικό σύλλογο γνωσιακής- συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας (British Association for Behavioural & Cognitive Psychotherapies)
  • Αναγνωρισμένη από τον Βρετανικό σύλλογο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας (British Association for Counselling & Psychotherapy)

Υπηρεσίες / Θεραπείες:

  • Ψυχοθεραπεία Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Προσέγγισης & Συμβουλευτική σε: παιδιά/εφήβους γονείς ζευγάρια ενήλικες & ηλικιωμένους Με δυσκολίες που αφορούν: χαμηλή αυτοπεποίθηση τελειομανία προβλήματα σχέσεων σεξουαλικά ζητήματα πένθος & χωρισμός κατάθλιψη κρίση πανικού φοβίες (πχ φοβία οδήγησης, κλειστοφοβία, αγοραφοβία κ.α. ) κοινωνική φοβία διατροφικές διαταραχές διαταραχή άγχους ιδεο-ψυχαναγκασμό ψυχοσωματικές διαταραχές υποχονδριασμό δυσμορφοφοβία
  • Εξειδίκευση στην μέθοδο EMDR  Επίλυση μετατραυματικού στρες πχ μετά από ατύχημα, τραυματικές εμπειρίες κ.α. με 100% επιτυχία Κλινική εποπτία Σε μαθητευόμενους & επαγγελματίες ψυχολόγους/ψυχοθεραπευτές  

Έξτρα παροχές:

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία Η πρώτη συνεδρία - γνωριμία με την θεραπεύτρια 20' δωρεάν Θεραπεία μεσω Skype.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Σάββατο: 9:00πμ - 20:00μμ


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook