Ιωάννης
Βαρναλίδης

Πλαστικός Χειρουργός
Βαρναλίδης Ιωάννης Σ.
Πλατεία Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, 54623, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέχεται η δυνατότητα κατ’οίκον επισκέψεων.
FB Share
Βαρναλίδης Ιωάννης Σ. Πλατεία Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, 54623, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκτιμώμενη διάρκεια ραντεβού: 45 λεπτά,
 Ενδεικτική τιμή επίσκεψης: -
Προσωπικό μήνυμα
Ο Dr. Βαρναλίδης κατέχει δύο πιστοποιήσεις Πλαστικού Χειρουργού, της Ελληνικής Επιτροπής Πλαστικής Χειρουργικής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (EBO­PRAS) μετά από επιτυχής εξετάσεις και στις δύο επιτροπές. “Κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της. Η ανανέωση της εμφάνισης σας θα αυξήσει την αυτοπεποίθηση σας. Ο Dr. Βαρναλίδης είναι πιστοποιημένος Πλαστικός Χειρουργός, της Ελληνικής Επιτροπής Πλαστικής Χειρουργικής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (EBO­PRAS) που μπορεί να ανανεώσει την εμφάνιση σας προσφέροντας εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, επικεντρώνοντας τις σύγχρονες τεχνικές του στην επίτευξη όμορφων, μόνιμων και φυσικών αποτελεσμάτων.” Καλώς ήλθατε στη BodySculpture!

Σπουδές:

Αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ακολούθως ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική της Χειρουργικής κλινικής του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου”. Εν συνεχεία, ειδικεύτηκα στην Πλαστική Χειρουργική στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, Εγκαυμάτων και Χειρουργικής Χειρός του Γ.Ν.Θ. “Γ. Παπανικολάου.Η εξοικείωση του στις πιο σύγχρονες Αισθητικές και Επανορθωτικές χειρουργικές τεχνικές αναπτύχθηκε μέσα από τις μετεκπαιδεύσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και της Ευρώπης. Η πρώτη του μετεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία του Hous­ton, USA και συγκεκριμένα στο Texas Chil­dren Hos­pi­tal και στο The Methodist Hos­pi­tal. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε αυτά τα κέντρα, εξειδικεύτηκα στις νεότερες τεχνικές της Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, καθώς και στις συγγενείς δυσπλασίες του προσώπου και της άκρας χειρός.

Εμπειρία:

Ο Dr. Βαρναλίδης κατέχει δύο πιστοποιήσεις Πλαστικού Χειρουργού, της Ελληνικής Επιτροπής Πλαστικής Χειρουργικής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής, Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (EBO­PRAS) μετά από επιτυχής εξετάσεις και στις δύο επιτροπές.Ο δεύτερος σημαντικός σταθμός στη μετεκπαίδευση του, έλαβε μέρος στο πανεπιστήμιο του Yale (Yale School of Med­i­cine) στο New Haven της πολιτείας του Con­necti­cut, USA. Εκεί είχα τη τιμή να εκπαιδευτώ από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες, δίνοντας του την ευκαιρία να εκμαιεύσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Πλαστική Χειρουργική και στην Επανορθωτική Χειρουργική των κρανιοπροσωπικών συγγενών ανωμαλιών. Ο Dr. Βαρναλίδης συνέχισε και σε άλλες μετεκπαιδεύσεις, μία εκ των οποίων ήταν στο Coupure Cen­trum voor Plas­tis­che Chirurgie και στο E:MC² EstetischMedischCen­trum στην πόλη της Γάνδης του Βελγίου, όπου έγινε δεκτός και ολοκλήρωσε το Aes­thetic Plas­tic Surgery Fel­low­ship, δίπλα στους Dr. Patrick Ton­nard και Dr. Alexis Ver­paele και στο Sint–Lucas Gen­eral Hos­pi­tal με τον Prof. Koen­raad Van Lan­duyt. Κατά τη διάρκεια του Fel­low­ship του εξειδικεύτηκε στις πιο σύγχρονες τεχνικές της Αισθητικής Χειρουργικής του προσώπου, όπως το MACS lift, το Brow lift, το Micro­fat graft­ing (Lipofill­ing), της Αισθητικής Χειρουργικής του μαστού και της κοιλίας, καθώς και της αποκατάστασης του μαστού μετά από μαστεκτομή.

Ακαδημαϊκή Έρευνα:

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης μου απέκτησα το τίτλο του διδάκτορα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έλαβα με ομοφωνία το βαθμό άριστα. Έχω δημοσιεύσει και συνεχίζω να έχω ενεργό ρόλο στη δημοσίευση αρκετών μελετών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και υπήρξα ερευνητής σε διεθνή μελέτη. Επιπλέον, συμμετείχα ως ομιλητής σε έναν αξιόλογο αριθμό μελετών σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Συνέδρια:

Έχει εως τώρα πάνω από 40 επιστημονικές ανακοινώσεις σε θέματα Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής σε επιστημονικά συνέδρια, έχει δημοσιεύσει και συνεχίζει να έχει ενεργό ρόλο στη δημοσίευση αρκετών μελετών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά.

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά, Γερμανικά. Τουρκικά, Ιταλικά

Μέλος Συλλόγων:

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Επανορθωτικής και Πλαστικής Χειρουργικής (HES­PRAS), Fel­low of Euro­pean Board of Plas­tic Recon­struc­tive and Aethetic Surgery (EBO­PRAS), mem­ber of the Inter­na­tional Soci­ety of Aes­thetic Plas­tic Surgery (ISAPS) και mem­ber of the Inter­na­tional Con­fed­er­a­tion for Plas­tic, Recon­struc­tive and Aes­thetic Surgery (IPRAS).

Σημαντικές πληροφορίες:

Συνεχίζω να παραμένω ενήμερος για τις πιο σύγχρονες εξελίξεις των τεχνικών της Πλαστικής Χειρουργικής, με την ενεργή συμμετοχή μου σε επιστημονικές συναντήσεις και τη συνεχή ενασχόληση μου με την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων. Ο στόχος μου είναι η επίτευξη του βέλτιστου αισθητικού και λειτουργικού αποτελέσματος με διατήρηση της φυσικότητας των χαρακτηριστικών. Η δική σας ικανοποίηση είναι και δική μου. Θεωρώ ότι η εξοικείωση μου με τις πιο σύγχρονες τεχνικές μπορούν να το πετύχουν.Αποτελώ μέλος της Ιατρικής ομάδας Εθελοντών της Πανελλήνιας Ἐνωσης Καππαδοκικών Σωματείων (Π.Ε.Κ.Σ.). Η Ιατρική ομάδα έχει απλόχερα προσφέρει της υπηρεσίες της σε αρκετά μέρη της Ελλάδος με επέκταση και στο εξωτερικό, εξετάζοντας εκατοντάδες συνανθρώπους μας και προσφέροντας τους συνολική θεραπευτική προσέγγιση σε κάθε τους πρόβλημα. Ο εθελοντισμός δεν πρέπει να αποτελεί μόνο μια λέξη αλλά πρέπει να γίνεται καθημερινή πράξη, αυτός πιστεύω είναι και ο δρόμος για ένα πιο υγιές μέλλον.


Follow us on Facebook Follow us on Twitter
Find us on Facebook